top of page

tor. 09. nov.

|

Halden

Velkommen til næringsLIV - Haldens største mingleplass for næringslivet

Velkommen til vår største møteplass for medlemmer. På næringsLIV samles vi for inspirasjon og faglig påfyll. Her kan du bygge nye relasjoner og legge grunnlag for nye samarbeid.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Velkommen til næringsLIV - Haldens største mingleplass for næringslivet
Velkommen til næringsLIV - Haldens største mingleplass for næringslivet

Tid og sted

09. nov. 2023, 13:30 – 16:30

Halden, Jernbanetorget 2, 1767 Halden, Norge

Om arrangementet

Velkommen til næringsLIV

- Haldens største mingleplass for næringslivet

På næringsLIV samles vi for inspirasjon og faglig påfyll. Her   kan du bygge nye relasjoner og legge grunnlag for nye samarbeid.

Denne gangen setter vi søkelys på bærekraft. Vi ønsker å belyse  tiltakene som næringslivet har igangsatt i Halden, og som bidrar til   utslippskutt og skaper framtidens grønne arbeidsplasser i byen vår. Arrangementet inngår som en del av programmet i “Framtidsuka”   til Halden Kommune, og har som mål å utforske mulighetene som finnes i en   bærekraftig framtid.

I tillegg kommer vi til å se nærmere på hvordan store filmsatsinger kan bli en motor for destinasjonsutvikling, og om det er mulig å gjøre noe spennende ut av Jellestad-funnet i en større kontekst. Harald Zwart kommer i den sammenheng for å presentere sin nye storsatsing innen animasjonsfilm og sine tanker om en adventurepark i Halden. 

Du møter disse innlederne:

Patrick Leclercq, Administrerende direktør i VPK Packaging   Nordic

VPK Packaging har igangsatt mange initiativer og sentrale tiltak   innen bærekraft. Store deler av fabrikktaket på Svinesundparken er dekket av   solceller, de har valgt teknologi som gir smarte transportløsninger og de   benytter energibærere som biogass og naturgass til oppvarming og   dampproduksjon. Patrick Leclerck vil fortelle om veivalgene de har tatt og   hvordan de jobber med bærekraft i organisasjonen.

Patrik Axelsson, Direktør for utvikling i Norske Skog

Norske Skog Saugbrugs i Halden har satset tungt på å produsere   magasinpapir med lavt forbruk av energi, og setter stadig nye standarder for   energibruk i produksjon av tremasse. Patrik Axelssom vil fortelle om Norske   Skog sine betydelige tiltak for energieffektivisering og bruk av termisk   energi. Du får også høre mer om selskapets engasjementet innen CO2-fangst og   lagring.

Bent Skogli, Daglig leder i Halden Taxi

Veitrafikk står for den største andelen av utslippene av   klimagass i Halden kommune.

Halden Taxi er en av våre lokale bedrifter som har bidratt til   at utslippene innen transport har gått ned, blant annet som følge av   overgangen fra fossil til elektrisk bilpark. Bent Skogli forteller om hvordan   de har gått fram i arbeidet, og vil gi noen tips til hvilke grep andre   bedrifter kan ta for å redusere sine utslipp.

Karl-Magnus Haugen, Daglig leder i AirMont

Airmont ble etablert i 2020 av gründere som sprang ut i fra   miljøet på IFE. Halden-selskapet utvikler ny teknologi som bidrar til å sikre   renere luft til alle. I dag er de vokst til 10 ansatte, og kan redusere   luftforurensningen i kommunen gjennom at innbyggerne tar i bruk deres   sensorteknologi.  Vi får høre mer om produktene som er under utvikling   og høre om hvordan de har fått med seg store kommuner som Bergen og Trondheim   på laget.

Fredrik Holm, nyvalgt Ordfører i Halden Kommune

Byens nyevalgte ordfører fra Høyre vil presentere sine tanker om   næringsutvikling og jobbskaping i Halden i de neste 4 årene, og vil gi sine   perspektiver på den grønne omstillingen som næringslivet står overfor.

Harald Zwart, norsk prisvinnende filmregissør og -produsent

Harald Zwart er filmregissør og  -produsent, kjent for storfilmer som blant annet Karate Kid, Den 12. mann, Troll og Den Rosa Panteren. De siste årene har han jobbet og bodd i Hollywood, og han har verden som arbeidsplass. Nå ser han til Norge, og har fått den største potten fra Norsk Filminstitutts markedsordning 2023. Det er dette som danner grunnlag for hans besøk i Halden denne torsdagen, og han kommer også sammen med CAPA, Trond Atle Bokerød og sin med-produsent Veslemøy Ruud Zwart.

Det serveres som vanlig mat og vi setter av god til for mingling.

Vi ser   fram til å se deg!

Dette er et arrangement som er gratis for våre medlemsbedrifter. For andre koster det kr 250,-

Meld deg inn i dag og få delta på næringsLIV

Dele dette arrangementet

bottom of page