Markedsutsikter, finansieringsmuligheter for næringslivet, og automatisert taxi i Halden

Dette var temaer på dagens medlemstreff på Thon Hotel i Halden.Bedriftsrådgiver i Sparebank 1 Østfold Akershus, Sondre Aabø, presenterte samarbeidet med Innovasjon Norge og deres tilbud om finansiering for innovative og raskt voksende bedrifter. Sondre bekrefter at flere startups og gründerbedrifter i Halden allerede er godt i gang med ordningen, og oppfordrer enda flere til å ta kontakt for å høre om deres bedrift er kvalifisert for slik type finansiering.


Henry Tvete, finanssjef i Sparebank 1 Østfold Akershus, ga oss et dypdykk rundt følgeeffektene av krigen i Ukraina, og utsiktene for nærings- og eiendomsmarkedet i tiden framover, i forhold til økte råvarepriser, inflasjon og renter. Et høystaktuelt tema som berører store deler av næringslivet. Det var god interaksjon i gruppa og medlemsbedriftene fikk gode svar og innsikt i hvordan næringslivet kan rigge seg best mulig, for fremtidig usikkerhet i markedet.


Trond-Atle Bokerød i mTabs avsluttet dagens medlemstreff med et inspirerende innslag om deres arbeid rundt den digitale tvillingen, som er utgangspunktet for deres friske satsning på automatisert taxikjøring i Halden. Prosjektets mål er å ha 15 ansatte i løpet av 2022 og å skape 350 nye arbeidsplasser innen 2026. Halden Næringsutvikling heier på satsningen og støtter prosjektet fullt ut! Stor takk til alle for god deltakelse og engasjement!
7 visninger0 kommentarer