top of page

ons. 10. apr.

|

Halden

Ordførerens frokostmøte

Ordførerens frokostmøte er en møteplass for næringslivet og arrangert av Halden Kommune. Halden Næringsutvikling har fast innslag på møtene.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Ordførerens frokostmøte
Ordførerens frokostmøte

Tid og sted

10. apr. 2024, 08:00 – 10:00 CEST

Halden, Halden, Norge

Om arrangementet

Vi starter som vanlig med kaffe, te og bakevarer kl 08.00.

Dagens tema:

Varaordfører Linn Laupsa ønsker velkommen

Fritidsmessa 2024 v/Tor-Håkon Nordenhaug

Onsdag 10. april, samtidig som Ordførerens frokostmøte arrangeres, skal alle ungdomsskoleelever i Halden til Halden arena for å bli bedre kjent med alt som kan krype og gå av aktivitetstilbud for ungdom i Halden. Målet er å få flere ungdom til å delta.

I 2023 gjennomførte en elevbedrift ved Halden videregående skole spørreundersøkelse på Rødsberg, Risum og Strupe ungdomsskole om deltakelse i fritidsaktiviteter. I svarene der kom det blant annet frem at: Mange ungdommer kan tenke seg å starte på noe nytt, og enda flere dersom det er sammen med en venn. “Vet ikke hva som finnes" oppgis som hovedårsaken til at de ikke prøver noe nytt.

Elevbedriften og Halden kommune evaluerte deretter spørreundersøkelsene sammen. Dette resulterte i forslaget fra elevbedriften om å oppsøke ungdommene i skoletiden og informere om hva som finnes. Det er 47 ulike stands på Fritidsmessa.

Halden Arena - Haldens nye storstue! v/Odd Egil Lien

Halden Arena, vår nyeste flerbrukshall, har åpnet dørene for en mengde spennende muligheter og arrangementer. Denne toppmoderne hallen er ikke bare et idrettsanlegg, men et allsidig kultur- og aktivitetssenter som ønsker å imøtekomme behovene til både lokale og besøkende.

Med moderne fasiliteter og fleksible rom gir Halden Arena en perfekt ramme for alt fra store idrettsarrangementer og konserter til konferanser og messer. Hallen har allsidig bruk, og den tilpasses enkelt ulike arrangementer, enten det er sportslige konkurranser, kulturelle begivenheter eller bedriftsarrangement.

Halden Arena tilbyr et utvalg av moderne fasiliteter som er skreddersydd for et mangfold av arrangementer. Med komfortable sitteplasser og førsteklasses lydanlegg er arenaen utstyrt for å levere en fremragende opplevelse for både arrangører og deltakere. En iøynefallende "kube" henger fra taket og tilfører en unik dimensjon til arenaen. For de som søker en eksklusiv opplevelse, tilbyr arenaen et VIP-område komplett med en fullt utstyrt kantine og storkjøkken. Dette området har sitteplasser for omtrent 75 gjester og tilbyr servise som passer for en elegant setting.

Arrangører har friheten til å inngå egne avtaler når det gjelder matinnkjøp og servering, inkludert alkohol, noe som gir fleksibilitet til å tilpasse arrangementet etter egne ønsker og behov. Med disse fasilitetene er Halden Arena det ideelle stedet for et bredt spekter av arrangementer, fra idrettskamper til konserter og private sammenkomster.

Ingecid v/Javier Alonso

Det spanske ingeniørfirmaet Ingecid vil presentere seg som et nytt selskap lokalisert i Halden. Ingecid har jobbet med kjernefysisk dekommisjonering over hele verden, og i Norge på kontrakt fra NND. Javier Alonso, direktør for Nuclear Engineering Dept, vil informere om Ingecids planer om å jobbe på ulike ingeniør- og informasjonsteknologifelt i Norge.

KRED - nasjonalt kompetansesenter for datakultur v/Ole Martin Gjestad

KRED er eid av Sarpsborg kommune og har en unik måte å engasjere ungdommer som har falt utenfor, inkludert de som ofte er isolert bak skjermer. Med spill og spillkultur som sentrale elementer, tilbyr KRED skreddersydde programmer som resonnerer med ungdommens interesser. Gjennom en rekke prosjekter, inkludert alternative skolearenaer og kompetansehevende kurs, arbeider KRED aktivt for å nå og re-engasjere disse unge individene.

En særlig styrke ved KRED er deres innsats for å involvere ungdommene i skapelsen og utviklingen av prosjektene. Dette inkluderer initiativer som har blitt essensielle for Sarpsborgs turisme, deriblant e-sportsturneringen Norcup. Dette flaggskipet av et arrangement trakk til seg deltakere fra 14 forskjellige land i januar, noe som understreker KREDs evne til å skape engasjerende og grensesprengende prosjekter. Ved å tilby en gratis fysisk arena i Sarpsborg, samt et digitalt hybridtilbud, sikrer KRED at ungdommene har tilgang til ressurser og fellesskap både online og i den virkelige verden. Dette gjør KRED til en vital ressurs for å reintegrere unge mennesker i et produktivt og meningsfylt samfunnsliv, samtidig som det bidrar til byens kulturelle og økonomiske vitalitet.

Halden idrettsråd og Sammen om Halden v/ Stian Lie

Halden Idrettsråd er en viktig aktør for idretten i Halden. Deres formål er å arbeide for at idretten i byen skal ha de beste mulige forhold. Dette inkluderer samarbeid mellom idrettslagene, mellom lagene og Halden kommune, samt samarbeid med idrettskretsen.

For å sikre at alle som ønsker å delta i idrett får sjansen til det, har Halden idrettsråd prosjektet «Sammen om Halden». Tiltak som Barneidrettens dag, ferieaktiviteter og idrettstilbud på skole er veldig viktig for inkludering og rekruttering.

Miljøkontakter er svært viktige for inkludering og rekruttering. De er ressurspersoner som er i idrettsklubbene og gir familier som av ulike årsaker har utfordringer, tilstrekkelig informasjon og trygghet slik at de finner seg til rette i idrettslag. Miljøkontaktene avdekker også hvilke familier som har behov for økonomisk hjelp, slik at barna ikke faller fra av den grunn. Halden idrettsråd arrangerer miljøkontaktkurs der de kurser miljøkontaktene.

Hvordan få til sentrumsutvikling v/Ingeborg Laukvik i Halden Næringsutvikling

Dele dette arrangementet

bottom of page