top of page
Søk
  • Forfatterens bildeVeronika Lund

Det kokes videre!

Onsdag 2. mars ble det igjen arrangert K O K i Brygga Kultursal. Møteplassen som retter søkelyset på kulturnæringen i Halden.


K O K står for Kultur og Kommunikasjon, konversasjon, kreativitet, kulminering, kontraster og alle andre kule ord på K. Målet er å utvikle og skape vekst i Halden som kulturby.Noe av det som skjedde på K O K 2:

Haldens kulturplan frem mot 2034 er under høring. Hvilke mål er satt for Halden som kulturkommune? Hvordan skal man nå dit? Hva er neste steg? Leder for hovedutvalget for undervisning, oppvekst og kultur, Fridtjof Dahlen og kultursjef Knut Olav Brekklund Sæves presenterte planen.


Haldens digitale tvilling ble presentert av Trond-Atle Bokerød fra Nordic Media Lab. Dette er virkelig nybrottsarbeid, og et planleggingsverktøy som kan bidra til bedre forståelse av f.eks hvordan man bør tilrettelegge og tilpasse konserter på ulike arenaer, eller hvordan et byggprosjekt får mest ut av arealet. Det er en 3-d-modell der man enkelt kan legge inn bygninger, geografiske strukturer, veier osv for å se mulighetene og begrensningene som ligger i området. Det vil kunne skape en effektiv planlegging av prosjekter.


Fra vår naboby Strömstad fikk vi visitt av Tove Meyer, kulturansvarlig i kommunen. Hva kan Strömstad tilby annet enn handel? Det er et rikholdig kunst- og kulturliv, og de har mange pågående prosjekter og planer om byutvikling. Hvordan arter samarbeidet mellom Strömstad og Halden seg nå og hvordan kan det se ut om kort tid? Kan vi ha grensesprengende samarbeid der begge byers kultur- og næringsliv samskaper opplevelser?


Elever fra kulturskolen bidro underveis, og avslutningsvis fikk vi konsert med Daniel Sandvik som spilte nydelige låter på sin gitar.

3 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page