top of page
Søk
  • ingeborglaukvik

10 tips til deg som vil bli gründerGår du med en gründerdrøm i magen? Eller kanskje du allerede er i gang? Her er noen gode tips fra andre Halden-gründere.

1. Finn et konkret problem som du vil løse.

2. Test forretningsideen din gründig. Lag noen hypoteser som du kan teste: Er noen villig til å kjøpe produktet eller tjenesten du lager? Hvem er de?

3. Gå tidlig i dialog mulige kunder. Finn ut hvilke problemer som de møter i hverdagen og som du kan hjelpe dem med å løse.

4. Ikke vær redd for å endre på ideen din hvis du ser behov for det. Mange endrer på den opprinnelige ideen sin når de får større kunnskap om markedet.

5. Bygg deg et team som kan hjelpe deg med å ta ideen din til markedet.

6. Skaff deg en heia-gjeng og noen som tar rollen som «djevelens advokat». Begge grupper er like viktige, men har hver sine roller. Du må stole på at de som tar disse rollene vil deg og gründerdrømmen din vel.


7. Tenk alltid nettverk, nettverk, nettverk.

8. Lag et budsjett. Det vil gi deg oversikt over alt du trenger for å komme i gang. Husk å legge inn en god buffer for noen uforutsette kostnader.

9. Finn kapital. Med et godt budsjett er du godt rustet for å vurdere behovet ditt. Det finnes flere muligheter for å finansiere oppstarten. Oppsparte midler, lån, investorer, stipender eller kommunale næringsfond.

10. Sørg for lave faste kostnader per måned. Du vil holde kostnadene nede. Sjekk mulighetene for å få noen gratis prøvepakker eller korte oppsigelser på inngåtte avtaler i starten.

Og sist: Fortell alle du møter om bedriften din. På treninga, puben eller toget!
Ønsker du å bli medlem? Les mer om vårt gründermedlemsskap. '
48 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page